A coaching, kérdezés technikát alkalmazva segíti az embereket
az életük különböző területein történő folyamatokban

A coachingot picit hasonlatosnak tartom egy ősi tradicionális alapokon nyugvó harcművészeti stílushoz is. Azt gondolom, hogy a coach olyan mint egy jó mester. Aki tiszteletet és alázatot gyakorolva, példaként vezeti a klienst azon az úton, amin elindult. Az igazi harcművészet nem a küzdelemről és a harcról szól. Megtanít tisztelni és alázattal lenni magunkkal és a velünk szemben állóval. Egy jó mester megláttatja velünk a gyenge pontjainkat, de még nagyobb figyelmet fordítva az erősségeinkre vezeti a mozdulatainkat. Megtanít arra is, hogy ne becsüljük le sem magunkat, sem az ellenfelünket, inkább legyünk teljességgel a jelenben megfigyelőként, legyünk éberek, hogy amikor lépnünk kell, azt már teljes tudatossággal tegyük. Bár a coachingban nem ellenfelekkel ülünk szemben és ők sem annak tekintenek bennünket, így lehet, hogy picit furcsa az összehasonlítás, de valójában ez is csak egy érdekes nézőpont kérdése.

A coaching célja az egyén teljesítményének növelése

Azáltal, hogy elősegíti a személyes fejlődés lehetőségét, képessé teszi arra, hogy más szemmel nézzük a világot, tudatosan szemléljük és elemezzük saját gondolatainkat, érzéseinket, cselekedeteinket.

Life- és Egészség Coaching

A Life- és Egészség Coach segít felismerni a rendelkezésre álló eszközeinket és forrásainkat a változáshoz. Egy egészséges társadalom egészséges egyéneket követel. Megfelelő, hozzáértő támogatással lehetségessé válik a felelősségvállalás és a változás előmozdítása. 

A coaching találkozókat üléseknek hívjuk. Minden 1. ülést megelőzően egy 0. találkozóra is sort kerítünk, ahol bővebb tájékoztatást kaphatsz arról, hogy miről is szól a coaching. Amennyiben elég bizalmat érzel irántam az első alkalommal ahhoz, hogy segítselek téged abban a témában vagy folyamatban amiben a segítségemet kéred, akkor egy előre egyeztetett időpontban megkezdhetjük a munkát.

Általában 2 hetente kerítünk sort a következő ülésre, mert ezalatt az idő alatt is érkezhetnek meg olyan változások és megértések az életedben, amikhez szükséged lehet időre. Minden következő találkozón megbeszéljük a köztes időben történt eseményeket és a hogyan tovább lehetőségeit. A közös munka alatt az én feladatom, hogy megmutassam számodra azokat a benned rejlő lehetőségeket, erőforrásokat, amik segítenek téged a tovább haladásban és tisztán látásban. Kérdezés technikával dolgozom, így nem osztok tanácsot. A coach szakma nem tanácsadás! Egy ülés 60 perc vagy maximum 90 perc.

A coaching ülések nagyszerű lehetőségek arra, hogy megismerd önmagad, be tudd pozicionálni magad az életedbe, vagy egy adott élethelyzetbe. Megtanulhatsz rálátni egy másik nézőpontból ugyan arra a szituációra vagy helyzetre amiben eddig áldozatnak, sérülékenynek, vagy akár félelmekkel telinek élted meg a helyzetet.

Egy folyamatot akkor tekintünk lezártnak, amikor azt érzed, hogy választ kaptál arra amiért jöttél. Addig vagyok melletted amíg azt érzed, hogy szükséges és amíg azt gondolom, hogy a szakmai kompetenciáim keretein belül a segítőd tudok lenni.

Mikor lehet szükséged egy coach segítségére?

  • önismereti munkában
  • ha úgy érzed a munkád amit csinálsz nem a hivatásod
  • munkehelyi konfliktusok kezelésében
  • pozitív szemlélet váltásban
  •  párkapcsolati vagy párkeresési problémában
  • ha segítségre van szükséged egy komolyabb betegség megértésében és feldolgozásában
  • egy orvosi terápia beillesztésében az életedbe
  • segít felismerni az önkorlátozó hitrendszereidet
  • környezetedben, életedben, egészségedben történt bármilyen változás megértésére
  • anyagi helyzetedben történt változás megértésére és új lehetőségek és erőforrások megismerésére