Blog

Kedves Mindenki!

Ebben a menüpontban a személyes és szakmai gondolataimat  szeretném megosztani veletek. Egyrészt mert gyakran kikívánkozik belőlem és ahogy tapasztaltam, sokszor már attól is megváltozik valaminek az energiája amint egy fizikai síkon, írásos formában testet ölt. Másrészt pedig sokunknak vannak olyan gondolatai és történései az életében amikben magányosnak és egyedinek érzi magát. Ezen sorok olvasása közben, talán egy-egy példában magadra vagy helyzetedre ismerve megértést találhatsz, ami önmagában egy út a béke és gyógyulás felé. Legyen az tudati, lelki, vagy testi állapot. Remélem tetszeni fog minden írásom! Kalandra fel!

 

 Szeretet…?

Ma reggel kávézás közben azon töprengtem, vajon milyen kapcsolatom van nekem a szeretettel? És ezzel a kérdéssel generálva a további gondolatokat, meg is érkeztek az emlékképek, érzések, gondolatok arról, hogyan kapcsolódtam eddig a hozzám közelálló vagy akár futólagos ismeretségből származó emberekkel a szeretet jegyében. Éreztem ahogy a szívem egyre hevesebben ver és már kezdek zaklatottá válni. Aztán jöttek a felismerések…

Elsőként az anyámmal való kapcsolatomról egészen gyerekkorig visszatekintve. Hányszor tettem meg bármit akár rosszat vagy akár jót, hogy rám figyeljen és szeressen. Sokszor voltam a fekete bárány amiért kirívó vagy számára szokatlan dolgot mondtam vagy tettem hogy észre vegye azt aki vagyok. Mindig igyekeztem a jó kislány szerepben lenni, hogy büszke legyen rám. Mikor felnőtt lettem sorra hoztam magam olyan helyzetbe, hogy védjen meg, hogy álljon mellém és érezhessem hogy szeret. De nem így lett. Próbáltam a barátnője lenni. Megosztani vele minden kis titkomat akárcsak a legjobb barátnőmmel. Hogy ismerjen meg, lássa ki vagyok. De még sem éreztem amit szerettem volna. Azt, hogy szeret… Mintha mindig is egy fal lett volna közöttünk amin nem tudunk áthatolni. Amit persze hoztam magammal akkor is amikor én lettem édesanya. És ugyanezt eljátszottam én is fiammal később. Próbálkoztam sokmindennel a szeretetéért. Eljátszottam a kedvéért, hogy szegény vagyok és sajnálatra méltó. Amikor láttam, hogy ez sem hatja meg, megmutattam neki hova jutottam és milyen sikereket érek el a hivatásomban. De mi lett az eredménye? Irigy lett és azt hallottam másoktól hogy én okoskodó vagyok és gazdag úgyhogy megint nem értem el a célomat ami végül is csak azon egyszerű dolog lett volna amiről annyira okosan tudnak egyesek beszélni, hogy feltétel nélküli szeretet mindenáron… Mindketten feltételeket szabtunk a szeretetnek. Én azzal ha így vagy úgy cselekszem akkor majd szeretni fog. Ő pedig ha olyan lennék amilyennek ő szeretne akkor jó gyerek lennék végre.

Természetesen ahogy a nagy könyvben meg van írva, ezt a szeretetkurva állapotot (dr. Csernustól idéztem), minden párkapcsolatomba is belevittem. Mindenemet odaadtam hamar hogy szerethető legyek. Beáldoztam hosszú éveket azért hogy bizonyítsam a jóságomat. Belementem már első naptól kezdve bukott kapcsolatokba csak hogy megmutassam mennyire erős vagyok és ha végig csinálom akkor szeretni fog akiért teszem. De nem… Sorozatos csalódások az elcseszett szeretetért amiről annyit papolnak! Hogy légy odaadó! Önzetlen! Segítőkész! Elfogadó!

Ma már másként gondolok sokmindent. Előbb szeresd magad, hogy bárki szeretni tudjon. Amikor magadat szereted, akkor el is fogadod olyannak amilyen vagy. Ha változol, azt magadért tedd, mert szükségét érzed a változásnak. Aki így el tud fogadni az szeret igazán. Sajnos legtöbbször azok nem képesek erre akiktől a legjobban várnád. A szüleid, testvéreid, barátaid… Leélhetsz így egy életet ahogy én is tettem eddig 36 évig. Vagy megpróbálsz kikeveredni ebből a hazug álomvilágból és kikukkantasz a való életbe. Mert ott van a szeretet. Csak keresned kell! Nem hazugság minden amiből most Csipkerózsika álmodból megébredsz, csak eddig nem jó helyen kereseted vagy vártad. Nézz bele a tükörbe és kezdd azzal akit benne látsz!

 

Az Univerzum apró csodái…

Néhány napja invitálást kaptam egy olyan manuálterápia képzésre, ami egy újabb csodás technikával bővítené a repertoáromat a hivatásomban. Amikor megkaptam a képzés fotóit azonnal akkora erejű energiát éreztem átáramolni a testemben, ami szinte a könnyeimet is hozta magával. Tudtam és éreztem mindenemben, hogy ott a helyem. Aztán természetesen a logikus elme azonnal elkezdett dolgozni, mert amikor megláttam hogy hány napos és mennyibe kerül… Szóval, letettem róla 10 másodpercen belül. És azt mondtam, hogy jó hát elengedem! Na de mi van az energiával ami átjött?

Ma reggel még gyanútlanul ültem be az autómba, mikor a fiammal indultunk az iskolába. A telefonomat a kocsiban hagytam míg a suliba bekísértem a gyermekemet. Kifelé jövet azonban éreztem, hogy hívásom volt. Azonnal meg is néztem a telefont és hívott is akire gondoltam előtte. Természetesen azonnal visszahívtam mert egy fontos információért kerestem meg korábban. A segítségét megkaptam és még egy pluszt amire nem számítottam, bár vártam hogy szóba fogja hozni. Ahhoz a képzésen való részvételhez nyújtott segítséget, amiről néhány napja fájó szívvel de lemondtam. Persze a drága jó logika megint bekapcsolt! Kezdtem felhozni a ,,de miért nem”… kezdetű mondatokat. Viszont ahogy tovább engedtem kibontakozni a ,,miért nemeket”, jöttek a megoldások is ahhoz, hogy ott legyek. Egyre könnyebb és közelibb lett az egész. Szinte már éreztem hogy ez az enyém, hozzám tartozik. És láttam amint ott vagyok teljes könnyedséggel teljes tudatommal és a drága kicsi testemmel.

Abban a pillanatban amikor meg tudtam engedni a logikus elmén túli lehetőségeket, meg tudott érkezni egy könnyed energia amivel másodpercek alatt lepergettem a ,,de igen lehetséges” verziót a fejemben. És hogyan lehetne ez még ettől is jobb? 😀

Mi van ha minden csoda csak a megengedéssel kezdődik? Mi van ha a ,,nem lehetséges” csak egy rossz program? Hogyan tudom ezt felülírni?

 

Képes vagy arra, hogy megváltoztasd a világot és megváltoztass mindenki mást is magad körül azzal az energiával, ami lehetsz. Ha belépsz egy terembe, ami tele van olyan emberekkel, akik pánikban vannak, az energiád képes eloszlatni a pánikot, ha hajlandó vagy erre. De hajlandónak kell lenned annyira hatalmasnak lenni, hogy semmi se állíthassa meg a tudatosságot, ami vagy.

A pénzről…

Gyermekként sokszor hallottad? ,,Mi nem tehetjük meg, mert mi szegényekpenz vagyunk… Mi nem vehetünk ezt vagy azt magunknak mert nem vagyunk tehetősek… Nekünk ez nem adatik meg, mert mások gazdagok de mi nem… Neked nem lehet új mert drága… Te érd be ennyivel mert ennyi jut.” stb.

Sajnos sok esetben ezek a mondatok, egy életre nyomot hagynak bennünk! Persze nem arról van szó, hogy hazudni kellett volna a szüleinknek az anyagi helyzetről, de sajnos az az ember aki ezeket a mondatokat gyakran hallotta gyermekként, az nagyon sokszor felnőtt korában tesz is róla, hogy ne is legyen. Mert elhitte. Mert elfogadta. Mert ő úgy tudja, hogy nem lehet…Ezért nagyon sokan, amikor megérkezik egy összeg a számlájukra, vagy esetleg kapnak egy nagyobb váratlan összeget, azt gyorsan el is költik. Vagy egyszerűen csak behoznak egy váratlan kiadást, ami el is viszi a pénzüket. Mert hát nekik nem lehet, mert ők szegények…

Ez alól a példa alól én sem voltam kivétel. De ma már tudom, hogy ezek csak minták. Lenyomatok. Emlékek. Bélyegek… Bárhogy is nevezzük őket, a lényeg, hogy nagyon sokszor nem a mi mintáink. Tegyük fel az őszinte kérdést magunkhoz! Ha mi választhatnánk, azt választanánk, hogy ne legyen pénzünk? És ezt a kérdést bármire feltehetjük az életünkben. Hiszen a hangsúly a választáson van!

A párkapcsolatokról…

PárkapcsolatokSzintén saját mintából merítve és kibővítve mindazokkal amiket látok évek óta a párkapcsolatok alakulásáról az emberek életében, az a tapasztalatom és véleményem, hogy a jelenlegi helyzetét megvizsgálva az ember, sokszor megtalálja a mintát a felmenői házasságában, kapcsolatában. Van, hogy generációkra visszamenőleg ugyan azok a minták ismétlődnek. És nem értjük, mi ez a káosz az életünkben? Miért vagyunk ebben a helyzetben mi is? Állj meg egy pillanatra és nézd meg, hogy éltek a szüleid! Nagyszüleid. A dédik. Vagy a nagybácsiék. És még sorolhatnám, hiszen elég messzire elmehetünk a rokonságban, amikor egy-egy mintát kutatunk, keresünk. Mert ezek bizony okkal voltak a közelünkben. Vagy ezek a minták az okai a jelenlegi helyzetünknek? Nos ebbe még én sem mélyedtem bele igazán. Viszont egyet tudok! Ezek a minták felismerhetőek és törölhetőek. De a legjobb, hogy felismerni sem kell őket, egyszerűen elég annyi, ha már érzed, hogy valami nem kerek a kapcsolatodban. Ezért szeretem a Bars-t. Mert tudnom sem kell hol van a bibi, törlődik. Vagy sok esetben az is bebizonyosodik, hogy még jobb is lehet, mint amit eddig megtapasztaltam.

Itt is a választás lehetőségén van a hangsúly! És nincs más teendőd, csak tedd fel a kérdésed! Mi egyéb lehetséges azon kívül, mint amit eddig megtapasztaltam? Mi az én saját nézőpontom egy párkapcsolatról?

Az egészségről, betegségről…

betegségek képSokszor halljuk az orvosoktól, hogy ,,sajnos ez egy örökölhető betegség”! A családban elszenvedett betegségek az utókorban is nyomot hagynak. De vajon hogyan? Ez az a kérdés amit én magam is sokszor vizsgálok egy-egy eset kapcsán. Az a tapasztalatom, hogy a lelki szinten öröklött minták betegíthetnek meg minket is ugyan azokkal a tünetekkel, amikben családtagjaink szenvedtek. Ez persze nem szentírás és lehet, hogy sokan ezzel vitába is tudnának szállni velem, de ezek az én személyes tapasztalataim. És azt gondolom, hogy ha egy pillanatra végiggondolva megvizsgáljuk a családban felbukkanó betegségeket és az azokhoz tartozó emberek élethelyzetét, párkapcsolatát, személyiségét, munkájának körülményeit, akkor nagyon sok esetben megtalálhatjuk az összefüggéseket az egyes ,,sorsszerűségek” és betegségek között. Ahogy én látom, nem csak egy anyajegyet, vagy egy alkati adottságot örökölhetünk. Hanem a lelki szinten beleégett lenyomatokat is. Hogy ebben az életünkben engedtük-e meg, hogy ránk is hatással legyen a tapasztalatok alapján? Vagy már életeken át hozzuk ezeket a lelki sérüléseket amivel választjuk a jelenlegi családunkat és annak szereplőit minden bajukkal együtt? Azt gondolom ez esetben is lényegtelen hogy melyik volt előbb. A tyúk vagy a tojás? Számunkra a legfontosabb, hogy a tudatossággal ezen is változtathatunk!

Remények, álmok…

remény álmok képTalálkozol a mindennapokban azzal a mondattal, hogy ,,ha erősen reménykedsz és bízol az álmaidban, akkor valóra válnak!”? Ezzel valamilyen szinten egyet kell, hogy értsek. De! Érdemes első körben tisztázni, hogy azok az álmok és remények amik az én lelkemet tartják életben, valóban az enyémek? Ha én választhatnék reménykednék, vagy megkérdezném magamtól, az enyém-e az ami után vágyom, vagy nem?

Általánosságban persze, de milyen vágyai, reményei, álmai lehetnek az embereknek?  Egy nagy ház? Magas fizetés? Jó egészség? Sok gyerek? stb.

Mi van, ha nem attól válik mindez valóra, hogy görcsösen ragaszkodunk hozzájuk? Sokszor találkozom magam is azzal a szituációval, amikor döntés előtt állunk és figyelmünket csak az ,,A” vagy csak a ,,B” verzióra összpontosítjuk. Amikor egy-egy cél eléréséhez, csak egy vagy két esetben érhetünk el. És mi lenne ha megengednénk magunknak az ABC összes betűjét? Mi van ha egy olyan verzióban találjuk a számunkra legjobbat, amire nem is gondoltunk? Sokáig ragozhatnánk, hogy milyen nézőpontok vannak egy-egy álom megvalósítására. Azt gondolom, hogy a célról a figyelmünket továbbra se vegyük le! Ehhez azonban tegyük fel az őszinte kérdést magunkhoz! Az az álom amit látunk magunk előtt, az a miénk, vagy másé? Amennyiben bizonyosságot nyert, hogy ez a mi választásunk, akkor nincs más teendő, csak megkérdezni, hogy mik az én vágyaim?  Hogyan tudok megengedésben lenni a reménykedés helyett a teremtéssel? Mi az ami számomra a legtöbbet adja az életemben?